PUMA evoSPEED 1.3 Krampon | F947 Ferrari Edition

Puma, Ferrari ile ortaklıklarının 10. yılına özel sınırlı sayıda üretilen sıradışı bir krampon tasarımı ile  karşımıza çıktı; evoSPEED 1.3 F947 Ferrari. Puma, Formula 1 için ürettiği özel ayakkabılar nedeniyle Ferrari ile uzun bir iş birliği içerisinde. Ayrıca Puma, Porsche gibi diğer birkaç ünlü otomobil markası adına daha ürünler üretmekte. 


Puma, Ferrari adına ilk kramponunu 2010 yılında üretmişti. O krampon da klasik Ferrari kırmızısı renge(Rosso Corsa) , altın sarısı detaylara ve özel bir tasarıma sahipti.

Puma Ferrari 2010

Evospeed 1.3 F947 modelinde Ferrari logosu tıpkı otomobillerde olduğu gibi ön üst bölüme konumlandırılmış. Ön bölümde ayrıca küçük bir Puma logosu bulunuyor. Kramponun iç kısmı Ferrari'nin deri koltuklarıyla aynı renge sahip. Bu da Ferrari konseptini tamamlayan bir unsur olarak dikkat çekiyor. Yine iç bölümde aşağıda görülen Ferrari logosu bulunuyor.

Puma evoSpeed Ferrari 947

Kramponu Ferrari konseptiyle bütünleştiren son metafor ise kramponun hız kramponu oluşu. Evospeed modelinin hızlanma kramponu olduğunu zaten biliyoruz ama bu model daha da haifleştirilerek ağırlığın hızlanmaya olan etkisi minimize edilmek istenmiş. Hafifleştirme işlemi, kramponun tabanında kullanılan malzeme değiştirilerek sağlanmış. 

Puma evoSpeed Ferrari

Dünya genelinde sadece 947 adet üretilen kramponun 12 Mart 2015'den itibaren 220 USD'lik etiket fiyatıyla sadece seçkin mağazalarda satışına başlandı. Neden 947 adet olduğuna gelirsek... Bu rakam Enzo Ferrari tarafından alınan kararla Ferrari araçlarının yarış pistlerinden sokaklara indiği 1947 yılını  ifade etmekte. Ne kadar etkileyici değil mi?

Üzerindeki her detayın ayrı bir manası olan bu özel krampon favorilerimiz arasında yerini aldı bile...


PAYLAŞ:

Herkese merhaba, ben pertev! Futbol dünyasındaki teknolojik yenilikleri ve piyasaya çıkan tüm ürünler hakkında herşeyi ilk önce siz öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Keyifli okumalar...

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum girerek fikrinizi bizimle paylaşın...