Freeletics


Herkese merhaba;

Bir süredir yayınlarımıza ara vermiştik ama bu kez farklı bir yazı dizisiyle karşınızdayız. Yeni yayın eklemediğimiz 1 yıllık süreçte, bloğa olan ilgi alaka hiç eksilmedi, hepinize çok teşekkürler. Aksine artarak devam etti. Sorularına cevap veremediğimiz arkadaşlar, bu uzun aradan dolayı kusura bakmasınlar. Bu yayının altına yazacağınız yorum ve sorularla birlikte cevaplamaya devam edeceğiz.

Gelelim bu yazı dizisinin başlığında da belirtilen "Freeletics" deneyimine. Belki adını duydunuz, belki de ilk defa karşılaştığınız bir ifade ama hakkında çok eksik ve yanlış bilgi sahibi olunan Freeletics deneyimini her hafta buradan sizlere aktarıyor olacağız. Bu açılış yazımızda ise Freeletics'in ne olduğundan bahsedeceğiz.

"Freeletics" bir fitness tekniği. Freeletics uygulayanlara Free Athletes deniyor. Burada fitness kavramını açıklamak gerek. Fitness, kendi vücut ağırlığınız ile yaptığınız spora deniyor. Şınav, mekik gibi çok aşina olduğumuz egzersizler bu daldan yani.

Tamam buraya kadar çok açık olamadım. Daha derinlemesine dalalım o halde. Freeletics, Almanya'da başlayan ve oradan Avrupa'nın çeşitli şehirlerindeki topluluklarla yayılan ve en nihayetinde IoS uygulamasıyla dünyaya lanse edilen bir antrenman programı.

Sistemin desteklediği 5-6 dilden biri de Türkçe. Süper dediğinizi duyar gibiyim! Evet süper ama kebap bir antrenman değil Freeletics. Freeletics, sizi terinizin son damlasına kadar hırpalayan bir program. Hadi başlayalım...

Sistem nasıl çalışıyor?

Freeletics, içerisinde adını Yunan Tanrılarından alan pek çok antrenman programı mevcut. Free versiyonda bunların sadece bir kısmına erişim var. Freeletics'te aslolan her egzersizi yapabileceğiniz en kısa sürede tamamlamak. Ayrıca Freeletics uygulamasının içinde "Coach" denilen bir sekme var. Asıl olay zaten Coach! Bu özellikten yararlanmak için Freeletics'in ücretli üyelik paketlerinden birini satın almanız gerekli. Bunu en başında söylemek lazım! Ama merak etmeyin bu ücretler mahalle köşelerindeki salon ücretlerinden çok daha düşük. Örneğin ben şu an 3 aylık abonelik için 92 TL ödedim. Bu da haftalık 7 TL gibi bir bedele denk geliyor. Denemeye değer.


Gelelim Coach'un faydalarına. Coach, bir algoritma. Freeletics başlangıçta sizden bazı temel egzersizleri yapmanızı istiyor. Bu ilk antrenman size sunulacak diğer antrenmanların belirlenmesi açısından önemli. Coach'ın size verdiği antrenmanı yaparken uygulamadan Workout'a başla diyorsunuz ve süre başlıyor. Bitirdiğinizde Workout'ı bitir diyorsunuz ve uygulama sürenizi kaydediyor. Her egzersizden sonra geribildirim yapmanızı istiyor. Yani egzersiz kolay mıydı zor muydu, daha fazla yapabilir miydiniz bu bölümde seçiyorsunuz. Bu alanları doğru şekilde doldurmanız önemli. Çünkü bir sonraki haftanın programını ancak hafta bittiğinde alabiliyorsunuz ve bu program size önceki haftada gösterdiğiniz performansa göre veriliyor.

Freeletics'in en beğendiğim özelliğine de değinip bu yazıyı noktalayalım. Freeletics'in içinde 20X2m ya da 400m koşu gibi egzersizler var. Fakat diyelim siz de benim gibi ofis çalışanısınız ve akşam eve geldikten sonra dışarı çıkmaya vaktiniz yok. Öyleyse 2X2 özelliği tam size göre. 2X2 nin esprisi, tüm antrenmanın 4 metre karelik alanda yapılabiliyor olması. Eğer antrenmanı 2X2 modunda yapmak isterseniz, uzun mesafe gerektiren antrenmanı benzer etkiyi yapacak alternatif antrenmanlarla değiştiriyor.

Freeletics minimum 15 haftalık bir antrenman öneriyor. Aşağıda pek çok kişiyi Free Athlete olma konusunda ilham kaynağı olan milli gururumuz Alamancı Levent'i görüyorsunuz. İnternette aratırsanız, daha pek çok benzer örnek bulabilirsiniz. Hemen altında Levent'in videosu da mevcut.

Pek çok kişiye ilham kaynağı olan Levent. Kendisi Alamancı
Levent'in videosu;



Freeletics'e erişmek için https://www.freeletics.com/tr


Hemen şimdi başlayacaklar için tavsiyem haftada 4 gün egzersizi seçmeleri. Freeletics hakkında daha detaylı yazılar gelecek. Şimdilik bir giriş yapmak istedik.

Not: Bu yazı dizisi sponsorlu içerik değildir. Ekip olarak her zaman olduğu gibi bilgi birikimizi sizlere sunmaya ve uyguladığımız her türlü faydalı içeriği paylaşmayı sürdürmek amacıyla yazılmıştır.

Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

Foot-Tech Ekibi


PAYLAŞ:

Herkese merhaba, ben pertev! Futbol dünyasındaki teknolojik yenilikleri ve piyasaya çıkan tüm ürünler hakkında herşeyi ilk önce siz öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Keyifli okumalar...

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum girerek fikrinizi bizimle paylaşın...