Galatasaray Şampiyonlar Ligi Formasına Genel Bir Bakış

Vişneye çalan koyuca bir Kırmızı, turuncudan iz taşıyan tok bir Sarı...

Böyle tanımlıyordu Ali Sami Yen Galatasaray'ın renklerini. 

Türkiye'de takımlarımızın yeni sezon ürünleri ile ilgili o kadar mesnetsiz yorumlar yapılıyor ki, bir kez de bizim söylememiz gerekirse "Eğitim Şart!"

Bu sene de Galatasaray'ın 4. yıldızının tepeye dikilmesi konusu dert oldu mesela. Bu konuyu daha önce ele almadık ama birkaç örnek ile durumu geçiştireceğiz. 

İlk örneğimiz Amerika'dan:

LA Galaxy 5 stars

Bunda 5 yıldız var ama yer kalmamış diyenler için bir önceki 4 yıldızlı forma:

LA Galaxy 4 stars
 Sonraki örnek çokça zikredildiği üzere Bayern Münih:

Bayern Münih 2008 4 stars
Sonuç olarak, sonradan da dikilse önceden de dikilse tasarımcıların kararı doğrultusunda yıldızların şekli, düzeni farklı olabiliyor. Buna çok takılmamak gerek. Nike dördüncü yıldıza dikkat çekmek de istemiş olabilir.


Bu faslı daha fazla uzatmadan Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi özel formasına geçelim. Yine ne yazık ki, bu kez de renginden dolayı eleştrilen bir formayı tanıtmış olacağız. Geçtiğimiz sezon mor forma Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi forması olarak tanıtılmış ve çok sık kullanılmasa da bu forma tercihler arasındaki yerini almıştı. Bu seneki renk "Crimpson" denilen bir renk. Nike'ın renk paletinde bulunan ve geçtiğimiz sezon bir başka tonunun PSG için kullanıldığı bir renk aslında.

PSG 3rd jersey 2014/2015 Ibrahimovic

Nike Elite kategorideki o formaların geneli de şu şekildeydi:
Nike Elite Categories CL series


Nike Elite kategorideki takımların bir kısmının bu seneki Şampiyonlar ligi formaları ise şu şekilde:


Gelelim nihayet Galatasaray'ın formasına. Tasarım olarak yukarıdaki takımlarla tamamen birebir ve Nike'ın tasarrufunda olarak oldukça sade ve tek bir renk baskın olacak şekilde üretilmiş. Renk seçiminin geçtiğimiz yıl mor olarak seçilmesinin nedeni diğer formaların renklerinden aykırı bir forma olması gerekliliğiydi. Bu sene ikinci forma koyu tonda (siyah) olunca, renk kartelasından Galatasaray'ın payına "crimpson" ya da somon diyebileceğimiz renk düşmüş. Daha önce Adidas'ın da Galatasaray için somon renkte bir forma tasarladığını düşünürsek, tasarımcılar Galatasaray için bu rengi uygun görüyorlar. Mantıksız değil! 


Galatasaray Şampiyonlar Ligi Forması 2015
Tabi bu renkler seçilirken yeşil zemin üzerinde nasıl gözüktüğüne de dikkat ediliyor. Bu bağlamda Galatasaray'ın üçüncü ve Şamğiyonlar Ligi özel forması tasarım olarak da renk seçimi olarak da gayet başarılı. Forma yeşil sahada aşağıdaki görüntüye yakın olarak gözükecektir.



Eleştirdiğimiz tek nokta, bu sezon Galatasaray için üretilen tüm formaların yakalarının aynı olması. Tamamı bisiklet yaka olan formalardan en az bir tanesi polo yaka olmalıydı. 
 
Puan:7/10

PAYLAŞ:

Herkese merhaba, ben pertev! Futbol dünyasındaki teknolojik yenilikleri ve piyasaya çıkan tüm ürünler hakkında herşeyi ilk önce siz öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Keyifli okumalar...

1 yorum:

Yorum girerek fikrinizi bizimle paylaşın...