Mevkiye Göre Krampon Seçimi | Orta Saha

Blogumuzun en dikkat çeken yazı dizisi Mevkiye göre krampon seçimi bölümünde bugün, orta saha oyuncuları için uygun modelleri sıralayacağız. 

Zidane & Ballack - Predator

İster profesyonel futbolcu olun ister profesyonelliğe aday futbolcu ve hatta sadece halı sahada futbol oynuyor olun fark etmez, mevkinize ya da oyun stilinize uygun krampon giymek oyununuzu geliştirmenize katkıda bulunacak faktörlerin başında gelecektir.

Orta saha topçusu olmak
Mevki orta saha olunca bunu alt dallara ayırmak gerekir. Oyun kurucu, hızlı kanat oyuncusu ve de defansif orta saha futbolcularının giymeleri gereken kramponlar birbirinden oldukça farklıdır. Bu farkın temelini gelişen teknoloji ile üretilen kramponlarda kullanılan ya da kullanılmayan malzemeler oluşturur. Taban yapısı, bağcığın konumu gibi detaylı incelemeye ilerleyen yazılarımızda değineceğiz.

Defansif orta saha
Eğer orta sahada defansif görev üstleniyorsanız, bu sürekli olarak ikili mücadeleye gireceğiniz anlamına gelir. Tekme yiyeceğiniz neredeyse garantidir. Tabi bunun yanı sıra atmanız gereken tekmeler ve yapmanız gereken müdahaleler düşünüldüğünde kesinlikle sert malzemeden imal edilmiş, dayanıklı ve mümkünse kalın kramponlar işinizi görecektir. Bu basit mantık üzerinden krampon önerilerimizi sunmamız gerekirse;


Tiempo

Predator

Evopower

Nitrocharge

Oyun kurucu
Eğer oyun kurucu pozisyonunda oynuyor ve oyununuz pas atmak üzerine kurulu ise size farklı özellikleri ön plana çıkan kramponlar gerekir. İhtiyacınız olan krampon topa hakimiyeti üst seviyeye taşımalı, uzun ve kısa pas atabilmeyi kolaylaştırmalı, zaman zaman çekeceğiniz uzun şutlarda da maksimum kontrol sağlamalı...

Öyleyse kramponunuz şunlardan biri olmalı;
Magista
Tiempo

Predator
11 Pro

Hücumcu Kanat 
Gelelim bindirmeleri ile hücum aksiyonlarını ateşleyen kanat oyuncularımıza. İster bek olun ister açık, bu bölümde önereceğimiz kramponlar çizgi boyunca süratle ileri geri koşan tüm futbolculara uygun olacaktır.

Öncelikle hız kramponlarına biraz değinelim. "Hız kramponu" dediğimiz modeller sizi olduğunuzdan daha hızlı bir oyuncu yapmaz. Türkçede sadece motorlu taşıtlar için kullandığımız "kalkış" kelimesinin tercih edilmemesinden kaynaklı "hatalı çeviri" ürünü olan bu kramponların her biri aslında "Accelaration" ı etkileyen kramponlardır. Biraz açmak gerekirse, hız kramponları(yani aslında kalkış kramponları) ani dönüş ve hızlanma özellikleriyle diğer kramponlardan ayrılır. Ve tabi en önemlisi daha hafiftirler. Bu da daha az malzeme kullanımı demektir. Daha az malzeme kullanılıp hafifletilen bir krampon ayağınıza ikili mücadelelerde muhtemel  darbelere karşı daha zayıf bir koruma sağlar. Kaleciler ve defans oyuncuları için bu modelleri zaten kesinlikle önermiyoruz. 

Ani dönüş kontrolü taban yapısı ile sağlanır. Tabanda bulunan çivilerin açısı, sayısı ve zemine uyguladığı basıncın dengesi futbolcuların ani yön değiştirebilmesini sağlar. Hafiflik sayesinde krampon ayağınızda yokmuş hissi uyandırır. Bu da uzun mesafe deparlarında ve maçın genelinde daha az yorulmanıza olanak tanır(ya da en azından gereksiz enerji kaybınızı azaltır).

Hücumun hızlı kanat akınları için uygun krampon modelleri;

F50 Adizero

Evospeed
Mercurial Superfly
Mercurial Vapor 




PAYLAŞ:

Herkese merhaba, ben pertev! Futbol dünyasındaki teknolojik yenilikleri ve piyasaya çıkan tüm ürünler hakkında herşeyi ilk önce siz öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Keyifli okumalar...

1 yorum:

  1. Kaleciyim maçlarda evo power giyiyordum çok memnundum şimdi ise nike mercurial vapor giyiyorum çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum girerek fikrinizi bizimle paylaşın...