Krampon Bakımı
Uzunca bir aradan sonra hepinize merhaba. Malum sezon başladı ve takımınız o karambol anında golü yiyeli ya da direkten dönen topun heyecanıyla irkileli epey zaman geçti. Keşke içinde hep taze umutlar, unutulmaz anlar olan bir oyun olmayı sürdürebilseydi futbol!
Konumuza başlayalım çok uzatmadan. Bugün sizlere kramponlarınıza nasıl bakım yapmanız gerektiği ile ilgili pratik bilgiler vermeye çalışacağız.
Öncelikle belirtelim, kramponunuzun ömrünün daha uzun olması ve formunu koruyabilmesi için topuk kısmına mümkün olduğu kadar basmamaya özen gösterin. Zira kramponların üst bölümü tek parça halinde üretilir ve topuk kısmındaki dikişle bütün halini alır. Topuk kısmın formunu yitirmesi, kramponun genel hatlarının bozulmasına yol açar.
Aşağıda sırasıyla belirttiğimiz temizleme önerilerini her kullanımdan sonra uygularsanız, artık belki de satışı tamamen durmuş ve sizin favoriniz halini almış kramponunuzu uzun süre kullanabilirsiniz.
Aşağıda sırasıyla belirttiğimiz temizleme önerilerini her kullanımdan sonra uygularsanız, artık belki de satışı tamamen durmuş ve sizin favoriniz halini almış kramponunuzu uzun süre kullanabilirsiniz.
- Kramponlarınızın bağcıklarını gevşeterek saklamaya özen gösterin (Temizlik aşamasında da kolaylık sağlayacaktır).
- Kramponlarınızı birbirine hafifçe vurarak katı ve krampona yapışmış kirin/çamurun dökülmesini sağlayın.
- Daha sonra düz ve eşit uzunlukta kıllara sahip olan bir diş fırçasıyla kenarlarda kalan kiri ve taban kısmına yapışan çamuru temizleyin. Bunu yaparken fırçayı ara ara ıslatmayı ve yıkamayı ihmal etmeyin.
- Bir bez parçası ile kramponun üst kısmını güzelce silin. Bu işlem esnasında herhangi bir kimyasal temizleyici kullanmayın.
- Kramponunuzu her kullanışınızda birkaç saat havalandırdıktan sonra içini gazete kağıdı ile doldurun. Bu sayede içerisinde ter ve nemden kaynaklanan ıslaklık gidecektir. Bu yöntemi ıslanan tüm ayakkabılarınız için de kullanabilirsiniz (Kesin çözümdür).
- Sonrasında kramponu doğal yollarla kurumasını bekleyin. Isıtıcı ya da doğrudan güneşe maruz bırakmayın. Böyle yaparsanız krampoun yapısı bozulacak ve ayakkabının ömrü kısalacaktır.
- Kramponu saklarken, taban kısmını çıkartın ve ayrı olarak saklayın. Ayrıca saklama süresi boyunca içerisine -ilk kurutma işleminden sonra değiştirilmek suretiyle- gazete kağıdı ile doldurulması yararlı olacaktır. Böylece kramponun şeklini ve formunu korumasını sağlamış olursunuz.
Krampon eğer deri ise;
Kramponu güzelce temizleyip doğal yollarla kurumasını sağladıktan sonra rahatlıkla boyayabilirsiniz (Kramponun deri olup olmadığını etiketinden ya da üzerindeki işaretlerden anlayabilirsiniz. Suni deri de olsa, boyanmasında sakınca yoktur). Kramponun boyanması içerisindeki özel yağ ve maddelerden dolayı kramponunuzun sağlam ve uzun ömürlü olmasına olanak tanıyacaktır.
Not:Deri kramponların temizliğinde daha özenli olmak gerekir, zira ıslak ya da çamurlu kalması tekrar kullanımını güçleştirebilir. Ayakkabı son bıraktığınız halde sertleşip, tekrar esnemeyebilir.
Bizden söylemesi...
Bizden söylemesi...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum girerek fikrinizi bizimle paylaşın...